1. Lezing:
      Mick Wilson

      19/05/2008

     2. Open Academies & Hidden Curricula: What’s happening in art education?

      Mick Wilson hield op uitnodiging van het lectoraat een lezing voor docenten aan de KABK, over de veranderingen in het kunstonderwijs en de positie van de kunstacademies hierin.

      In de kunstwereld is een discussie losgebarsten over het kunstonderwijs. Zo stond de afgelopen Documenta voor een belangrijk deel in het teken van ‘Bildung’ en kunstonderwijs. Ook in de politiek is het kunstonderwijs een belangrijk onderwerp van gesprek. Aanleiding voor deze belangstelling is de zogenaamde academisering van het HBO en de reorganisatie die doorgevoerd wordt in het kader van de Bologna-afspraken.

      Opvallend genoeg wordt deze discussie op inhoudelijk niveau binnen de kunstacademies nog nauwelijks gevoerd. Dit is de aanleiding om Mick Wilson te vragen een lezing te geven. De titel van de lezing is ‘Open Academies and Hidden Curricula: On Art Pedagogies and Institutional Change. A discussion of competing visions of higher art education and contemporary change processes in higher education.

     3. Biografie

      Dr. Mick Wilson is hoofd van de Graduate School of Creative Arts and Media, Ierland en hoofd Beeldende Kunst aan het Dublin Institute of Technology. Hij was eerder hoofd Research bij het National College of Art & Design (Dublin) en directeur van de MA Visual Arts Practices at IADT (Dun Laoghaire). Hij heeft meerdere Master en Bachelors programma’s ontwikkeld binnen verschillende kunstopleidingen en heeft tevens het eerste gestructureerde PhD programma voor de kunst in Ierland opgezet. Hij organiseerde vele internationale conferenties over kunst en vormgeving. Wilson is kunstenaar, schrijver en onderwijzer.